JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Farnell spelar med öppna kort

aFarnell satsar på öppet kort

Distributören Farnell bereder plats för utvecklingskortet Arduino – vars konstruktion är öppen källkod – i sitt webbforum Element14.
Kort, utvecklingssatser, tillbehör och litteratur kring Arduino finns nu att köpa på Element14. Här finns bland annat kortet Arduino-UNO, tillhörande pluginkort för Ethernet, bootloaderkrets, undervisningssats och två referensböcker: “Getting Started with Arduino” och “Arduino Making Things Talk”.

En kurs i Arduino har just startats på forumet, och du kan ställa dig i kön för ett så kallat Road test för att provköra kortet.

Konstruktionen av Ardunio, som använder Atmelprocessorer, är öppen källkod. Initiativ startade i utbildningsvärlden, plockades upp av hobbyister och hemmabyggare, och tilldrar sig alltmer intresse från den professionella världen. Det är en utveckling som liknar den som följts för öppen källkod för mjukvara.

– Öppen källkod har just nu en dramatisk effekt på hur teknisk innovation går till och på arbetskulturen kring utveckling av hård- och mjukvara, säger Jeff Hamilton, marknadschef på Farnell, i ett pressmeddelande.

Farnell har redan tidigare engagerat sig i Arduino, bland annat genom att anpassa sitt CAD-verktyg Eagle till Arduino och genom att ge kurser i användningen. Företaget får tummen upp av en Arduinos grundare, David Cuartielles, forskare på Malmö universitet.

– Jag tycker att Farnell gör en anmärkningsvärd insats, säger han till Elektroniktidningen.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)